Moderne fietscomputers in aantocht

Fietsen is niet alleen gezond, het is ook een zeer efficiënt vervoersmiddel. In de stad is het vaak sneller om de fiets te nemen, dan je autootje te manoeuvreren in de bouwput die een continu in ontwikkeling zijnde metropool heet.

Dat het bedienen van je smartphone tijdens een fietsritje niet het meest gezonde idee is, ligt voor de hand. Toch wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op je sociale media, je inkomende mailtjes bekijken en niet te vergeten: Google mappen op weg naar je volgende afspraak.

Wat is de oplossing? Een Google Glass kan in de toekomst uitkomst bieden, maar daar is het nu nog te vroeg voor. Zit je vaak op de fiets, dan is het interessant om eens te kijken naar een moderne fietscomputer, die met bluetooth verbonden kan worden met je smartphone. Op Kickstarter lopen op dit moment twee campagnes voor de ultieme gadget voor de moderne fietser. Beiden helpen je te navigeren en houden je op de hoogte van belangrijke meldingen.

HAIKU

HAIKU lijkt van de twee het meeste op een klassieke fietscomputer. Voordeel is het schermpje, waarop inkomende berichtjes kunnen worden gelezen. Handig voor als je even stilstaat voor een stoplicht. De HAIKU klik je eenvoudig op je stuur. Nadeel is dat je hem altijd mee zult moeten nemen als je je fiets op een openbare plek parkeert.

SmartHalo

De SmartHalo is doordacht apparaat met een futuristisch design. Het functioneert tevens als voorlicht en alarm en is ontworpen om altijd vast te blijven zitten op je stuur, wat erg gemakkelijk is. Met een speciale sleutel haal je de SmartHalo van je stuur af om hem op te laden.